Volg ons via
 
 
 

Welke boom niet bij de vijver?

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Ben je van plan om een vijver aan te leggen in de tuin? Denk er dan goed over na op welke plek je dat gaat realiseren. De voorkeur verdient een plek licht in de schaduw in de omgeving van een boom. Het water wordt dan ’s zomers minder snel te warm en dat voorkomt hevige algengroei.
 
Toch kan niet elke boom vlakbij een vijver geplant worden. Wil je bijvoorbeeld waterlelies in de vijver dan moet je ernaast geen Prunus (sierkers) gaan planten. De waterlelieluis is namelijk in de winter gek op de Prunus. Ook bomen waarvan de wortels sterk groeien zoals populieren kun je beter niet vlakbij de vijver planten. De wortels van deze zijn funest voor de vijver. En zeker ook geen treurwilg want het vallende blad ervan geeft nadat het is gaan rotten giftige stoffen af waardoor de vissen zullen sterven.

In het najaar is het wel verstandig om er een net strak overheen te trekken zodat vallend blad niet in het water terecht komt zodat rotting ontstaat.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1592
Categorie: 
Wonen & Tuinieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
waterplant, lelie, vijveraanleg