Volg ons via
 
 
 

Levensmiddelen bewaren (niet te lang)

Houdbaarheid levensmiddelen.

Om maag en darm problemen te voorkomen moeten levensmiddelen veelal in de koelkast worden bewaard. Maar ook in de koelkast zijn de producten niet onbeperkt houdbaar. Onderstaand een richtlijn in oplopende houdbaarheid.

  • Filet americain: op de dag van aankoop eten
  • Gehakt, hamburgers en andere soorten gemalen vlees: 1 dag
  • Gesneden groente: 1 dag
  • Aardappels (voorgegaard): 1 dag
  • Huzaren- en eiersalade: 1 dag
  • Gebak met slagroom: 1 dag
  • Vis: 1 tot 2 dagen
  • Rundvlees, varkensvlees en kip: 2 dagen
  • Sla, andijvie, spinazie en andere bladgroenten: 2 dagen
  • Melk, chocolademelk, vla en slagroom: 3 dagen
  • Kaas (plakken): 3 dagen
  • Vruchtensap:3 tot 4 dagen
  • Sperziebonen, wortelen en broccoli: 3 tot 5 dagen
  • Karnemelk, yoghurt en kwark: 4 dagen
  • Ham, kipfilet, boterhamworst: 4 dagen
  • Cervelaatworst, bacon, rookvlees: 7 dagen
  • Kaas (stuk) en smeerkaas: 7 dagen
  • Witlof, bloemkool: 7 tot 10 dagen
  • Belegen of oude kaas: 2 weken
  • Margarine en halvarine: 4 weken
  • Eieren: 5 tot 6 weken
  • Mayonaise, fritessaus etc.: 3 maanden
  • Tomatenketchup, curry etc.: 9 maanden

De bewaarwijzer van het Voedingscentrum bevat nog veel meer richtlijnen met betrekking tot de houdbaarheid. Niet alleen over bewaren in de koelkast maar ook hoelang u producten in de diepvries kunt bewaren. Bron: www.Voedingscentrum.nl


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 6104
Categorie: 
Eten en Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
houdbaarheidsdatum, eten bewaren, symptomen voedselvergiftiging, hoe lang eten bewaren