Volg ons via
 
 
 

Niet besparen op auto-onderhoud

Regelmatig onderhoud auto bevordert veiligheid.

De ANWB heeft de prijzen vergeleken van een grote beurt aan de auto bij 109 garages. Er waren weliswaar grote prijsverschillen te zien maar dat komt dan ook met name door het type en merk auto. Gemiddeld genomen lag de prijs van een grote beurt op ongeveer 319,= euro. Hoewel de ene garage misschien iets goedkoper is dan de andere is het toch verstandiger om de grote beurt uit te laten voeren door de merkdealer. Doe je dat niet dan kan het zijn dat bij inruil de auto aardig wat minder oplevert.

Het is zowel bij de merkdealer als bij een universele dealer van belang om een duidelijke rekening te ontvangen. Er worden nogal eens kosten in rekening gebracht voor niet goed uitgevoerde reparaties. Is er een onderdeel vervangen vraag dan naar het kapotte onderdeel zodat je ook zeker weet dat deze vervangen is. Bezuinigen op de autobanden is niet zo’n verstandige zet. Volgens de ANWB en de Consumentenbond komen de duurdere autobanden wel iets beter uit tests.

De banden die voordeliger zijn, zijn vaak wel geschikt voor een droog wegdek maar doen het minder goed op een nat wegdek. Wil je toch proberen om iets voordeliger aan nieuwe banden te komen, schroom dan niet om over de prijs te gaan onderhandelen. Dat kan al gauw enkele tientallen euro’s verschil opleveren. 

Bron: ANWB


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2110
Categorie: 
Vervoer
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
autoreparatie, auto, auto s, auto onderhouden