Volg ons via
 
 
 

Alternatief voor airco | Een ventilator

Ventilator goed alternatief voor airco

Een alternatief voor een airco is het gebruik van de veel goedkopere ventilator. De ruimte waarin de ventilator staat wordt dan wel niet gekoeld maar het geeft wel een aangenaam briesje. Wist je dat de ventilator ook wel enigszins de ruimte kan verkoelen? Neem dan een plastic fles en vul deze met water. Leg deze een hele nacht in de vriezer en plaats deze de volgende dag met bevroren water voor de ventilator.

Om de temperatuur binnenshuis niet te ver op te laten lopen kun je binnenzonwering plaatsen. Dat houdt ongeveer 35 a 65% van de warmte-energie tegen. Plaats je echter buitenzonwering dan scheelt dat al gauw tussen de 85 en 90% aan warmte-energie. Bij hoge temperaturen is het verstandig om ramen, deuren en gordijnen dicht te laten totdat het buiten is afgekoeld.

Moet je de tuin nog aanleggen of wil je die opnieuw aanleggen, denk dan eens aan het planten van enkele bomen. Ze zorgen voor een heerlijk schaduwrijk plekje. Een ander alternatief is ’ glasfolie’. Het houdt wel de warmte tegen en je krijgt toch voldoende licht binnen en je kunt er evengoed door kijken.

Heb je de meeste maatregelen wel getroffen tegen zonnige en warme dagen maar je bent nog niet helemaal tevreden dan blijft er altijd nog de oosterse waaier die ook voor verkoeling kan zorgen.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3196
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
mobiele airco, airco goedkoop, airco zonder slang, ventilator aanbieding