Volg ons via
 
 
 

Tip voor gezond barbecuen

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Over het algemeen is barbequen niet de gezondste manier om vlees te bereiden. Een persbericht van de Kansas State University meldt dat het ook wel op een verantwoorde manier mogelijk is.
 
Marineer het vlees dan eerst in een marinade die tijm, rozemarijn, oregano, munt of basilicum bevat.

De antioxidanten in deze kruiden verminderen de kans dat zich tijdens het grillen HCA’s vormen (heterocyclische amines).

Deze stoffen worden in verband gebracht met het ontstaan van kanker.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1714
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
houtskool, barbeque, gasbarbeque, skottelbraai