Volg ons via
 
 
 

Erg bijzonder, de Vuurwerkplant

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Natuurlijk zijn er mensen die zich niet zo kunnen interesseren voor bloemen en planten. Toch wanneer zij in aanraking komen met de Dictamnus albus ofwel de vuurwerkplant zijn ze toch diep onder de indruk. Aan de vuurwerkplant (Dictamnus albus) of vroeger essenkruid genoemd werd door Dodonaeus en Tabernaemontaeus een geneeskrachtige werking toegeschreven. Zo zou het helpen tegen brandende ogen en een reinigende werking hebben op de huid.
 
De naam ’vuurwerkplant’ heeft de plant te danken aan de vrijkomende vluchtige olie, die door alle delen van de plant wordt uitgescheiden. De tweede naam albus is ontleend aan de witte wortels en witachtige bloemkleur. De naar citroen geurende geveerde bladeren hebben 6 tot 12 blaadjes en zijn heel aromatisch. Je kan ze op een warme, windloze avond aansteken waarbij de hete gassen enkele seconden branden, vandaar de naam vuurwerkplant.
 
Het brandend braambos in de Bijbel zou in werkelijkheid deze plant geweest zijn.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2063
Categorie: 
Wonen & Tuinieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
planten, plant, tuin