Volg ons via
 
 
 

Verplicht energielabel voor woning

Energielabel moet huizenbezitter aansporen tot isoleren van de woning

Vanaf 1 januari 2008 wordt het verplicht om een energielabel voor je woning te laten opmaken als je de woning wilt gaan verkopen of verhuren. Het opstellen ervan kost ongeveer 100,= euro. Door het ’ energieprestatiecertificaat’ te kunnen tonen aan een eventuele koper kan deze in één oogopslag zien of de woning goed is geïsoleerd en of het om een zuinige woning met lage stookkosten gaat. De opzet van deze invoering is dat huizenbezitters veel aandacht gaan besteden aan isoleren en het installeren van een zuinige verwarmingsketel. De certificaten komen er in drie soorten net als die we kennen bij de aankoop van een wasmachine, label A ++(heel zuinig) tot G (onzuinig).

Een label is tien jaar geldig en wordt in geheel Europa ingevoerd. Wil je straks dus je huis gaan verkopen dan moet je een energiekeuring aanvragen bij een gecertificeerd bedrijf. Vanaf 1 september a.s. is dat reeds mogelijk. Een keuring is niet nodig wanneer koper en verkoper vrijwillig afzien van een certificaat. Bovendien hoef je niet in alle gevallen zo’n 100 euro kwijt te zijn.

 

Woon je b.v. in een appartement of rijtjeshuis dan kun je één standaardlabel laten opstellen waar een kopie van gemaakt wordt voor de overige huizenbezitters. Ga dus in dat geval in overleg met de buren of met de Vereniging van Eigenaren. In het najaar komt er een uitgebreide Postbus 51-campagne over het label en tot die tijd is er al informatie over te vinden op de website overgeld.nl

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1063
Categorie: 
Wonen & Tuinieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
kosten enegielabel, energielabel digid, energielabel verplicht