Volg ons via
 
 
 

Daar komen de kazen

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Kaas wordt niet alleen van koemelk gemaakt maar ook van schapen- en geitenmelk.

Vooral kaas van koemelk is geschikt voor langere rijping. Het ras van de koe is van invloed op de smaak (wereldwijd zijn er wel veertig rassen). De grootste melkproducent is de Holsteiner-Frieslan (60%), steeds meer boeren kiezen echter voor een ander ras zodat hun kaas een eigen identiteit krijg.

Schapenkaas is niet echt in trek, het heeft een scherpe smaak en de smaak bekoort dan ook alleen de echte liefhebber.

De afname van geitenkaas groeit nog steeds. In geitenkaas zitten minder trichlyceriden en daardoor wordt het vet in de kaas sneller afgebroken, hierdoor rijpt de kaas in kortere tijd. Tijdens de rijping onstaat ook diacetyl of butaan. Dit geeft de zo herkenbare geur aan geitenkaas. De geur van zweetvoeten.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Gast
Hits: 1511
Categorie: 
Eten en Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
fondue, geitenkaas, hapjes, kaas