Volg ons via
 
 
 

Valpreventieprogramma 65-plussers

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Ieder jaar zijn er zo’n 50.000 mensen die een botbreuk oplopen door een valpartij. Het aantal mensen dat komt te overlijden (1700) na een val, is zelfs aanzienlijk meer dan het aantal verkeersdoden. De Sint Maartenskliniek in Nijmegen heeft een valpreventieprogramma voor 65-plussers opgezet die in elf verschillende steden in Nederland kan worden gevolgd. De tien bijeenkomsten van anderhalf uur bestaan uit allerlei oefeningen waarbij valrisico’s worden nagebootst.

Het  Vallen Verleden Tijd programma is voor gezonde ouderen het enige valpreventieprogramma in Nederland waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat het ook echt goed werkt. Door deelname aan deze valpreventietraining vermindert het aantal valincidenten met ongeveer de helft.

De deelnemers geven aan minder bang te zijn om te bewegen en krijgen meer zelfvertrouwen. Kijk op de website van de Sint Maartenskliniek en geef rechtsboven in het zoekscherm in:  valtraining.

Meer info: www.maartenskliniek.nl


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1683
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
valtraining