Volg ons via
 
 
 

De electronische sigaret

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

De electronische sigaret

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) onderzoekt samen met de Keuringsdienst van Waren de zogenoemde ’gezonde’ sigaretten die via het internet worden aangeboden. Deze electronische sigaretten zouden rokers helpen om te stoppen met roken of om juist ’gezond’ te roken.Men bekijkt of deze sigaretten net als onder meer de nicotinepleisters als medicijn moet worden gezien. Zou dat wel zo zijn dan worden ze per direct verboden. Aangezien er voor medicijnen strenge regels gelden zoals medische gevolgen zou dat dan ook gelden voor dit soort sigaretten. Een dergelijk onderzoek daarnaar heeft nooit plaatsgevonden.

De electronische sigaret heeft een houder met verwisselbare nicotinecapsules en vallen ook niet onder de tabakswet. Tabak mag in Nederland maar één procent nicotine bevatten en uit een Duits onderzoek naar de electronische sigaret van het merk Ruyan blijkt dat deze drie tot zes keer meer nicotine bevatten dan een gewone sigaret.

In België komt de fabrikant Supersmoker met ook een ’gezonde’ uitvoering van een sigaret op de markt. Deze zou proeven, roken en voelen als een echte sigaret maar volledig onschadelijk zijn. Het verspreidt wel rook maar geen schadelijke stoffen, aldus bevestigd door een onderzoek van de universiteit van Leuven.

Zowel de Stichting Rokers Belangen als de anti-rookorganisatie Stivoro zien nog niet zoveel heil in dit soort oplossingen en wachten af tot er meer over bekend is. 

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1520
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
roken, sigaretten