Volg ons via
 
 
 

Probleem van deze tijd: veel wachtwoorden

Gemiddelde Nederlander moet zeker 20 wachtwoorden onthouden.

Voor zo’n beetje alles heb je tegenwoordig een wachtwoord nodig, voor je internetbankieren, je e-mail, je online abonnement, noem maar op. Het blijkt dat de gemiddelde Nederlander zeker 20 wachtwoorden moet onthouden. Actieve internetgebruikers zitten wel op een 40 wachtwoorden.

Maar hoe onthoud je nu al die wachtwoorden. Een lijst opstellen van je wachtwoorden en bewaren ergens in huis wordt sterk afgeraden. Een gemiddelde dief weet de plekjes namelijk uitstekend te vinden. 

Om de wachtwoorden toch te kunnen onthouden, kun je het beste 2 gebruikersaccounts aanmaken op je pc, 1 voor jezelf en 1 voor gastgebruikers. Achter je persoonlijke account kun je dan je wachtwoorden bewaren en je hoeft dan alleen nog maar het wachtwoord te onthouden van je eigen pc-gebruikersaccount. Zorg wel dat je een goede back-up maakt van je harde schijf en berg deze op in een kluis of iets dergelijks.

En hoe kun je het beste een niet te raden wachtwoord maken? Neem een makkelijk te onthouden zin en vorm van alle 1e letters van ieder woord het wachtwoord. En als dit wachtwoord om de zoveel maanden moeten worden gewisseld voeg dan jaar en maand eraan toe. Je zou dit wachtwoord kunnen opslaan in je mobiele telefoon bijvoorbeeld.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1442
Categorie: 
Computer en Internet
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
wachtwoord vergeten, wachtwoord, wachtwoord veranderen, wijzigen wachtwoord, wachtwoord hacken