Volg ons via
 
 
 

Psychiatrische patient gebaat bij een huisdier

Mensen met psychiatrische problemen kunnen gebaat zijn met een huisdier

Huisdieren kunnen veel betekenen voor mensen met psychische problemen. Nederland loopt echter ver achter vergeleken met andere landen in de wereld met het gebruik van dieren bij therapieën. In het buitenland wordt al veel langer gebruik gemaakt van therapieën met dieren, zei onderzoeker Mark Janssen.

Janssen deed een jaar lang onderzoek naar het effect van dieren in de psychiatrie. Eén van de onderdelen daarvan was een schrijfwedstrijd met als centrale vraag: ’Helpen huisdieren in de psychiatrie?’. Daarop kreeg de onderzoeker 116 inzendingen van met name GGZ-patiënten maar ook van hulpverleners en enkele familieleden.

Uit de reacties bleek dat huisdieren wel degelijk helpen. De dieren kalmeren psychiatrische patiënten en verminderen spanningen en angst. Bovendien neemt door het houden van beesten eenzaamheid af, biedt het structuur, verhoogt het de eigenwaarde en geeft het sociale contacten.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Robert
Hits: 1481
Categorie: 
Dieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
huisdieren, huisdieren te koop, leuke huisdieren, huisdieren lijst