Volg ons via
 
 
 

Zorg aan banden voor overwinteraars

Zorg aan Nederlandse overwinteraars moet aan banden worden gelegd

De ministers Klink en Bussemaker beiden van Volksgezondheid willen dat ouderen die overwinteren in landen als Spanje en Suriname gebruik gaan maken van de lokale zorg in het betreffende land. Nu wordt nog altijd gebruik gemaakt van thuiszorg en verpleging op het niveau van Nederland.

De kosten die hierdoor gemaakt worden en door de AWBZ worden vergoed rijzen de pan uit, volgens de ministers. Het kan niet langer zo zijn dat de Nederlandse bevolking moet betalen voor de AWBZ-verzekerde die ’s winters enkele maanden in een warm oord door brengt, aldus de bewindslieden.

Bovendien krijgen ouderen alleen nog een AWBZ-vergoeding als ze tijdens hun verblijf in het buitenland in een officieel erkende instelling worden verzorgd. Ook zal er strenger worden gecontroleerd op Nederlandse zorgaanbieders die meereizen naar onder meer Marokko, wat niet is toegestaan.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2117
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
ouderen, overwinteren, overwinteren in spanje, zorg in buitenland