Volg ons via
 
 
 

Vlees

We eten te veel vet vlees en te vette vleeswaren.

Er komen steeds meer vleesvervangers op de markt zgn "gezond" vlees (o.a. Valess en Vivera), maar ook echt vlees met plantaardige grondstoffen ligt al in de supermarkt.

Dit met plantaardige grondstoffen vermengde vlees bestaat voor de helft uit tarwevezels en groenten de andere helft is mager vlees. Het bevat 50% minder calorieën dan gewoon vlees.

Het is goed mogelijk om vlees nog magerder te maken zelfs met behoud van kwaliteit. Dierlijk vet zou bijvoorbeeld vervangen kunnen worden door betere vetten of plantaardige olie. Vet kan zelfs vervangen worden door water.

Het nadeel is dat productieprocessen van vleesfabrikanten moeten worden aangepast en het magere vlees dus duurder zal zijn.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 936
Categorie: 
Eten en Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
soorten vlees, vlees online kopen, vlees recepten, vlees