Volg ons via
 
 
 

Gooi niet alles in de groen-container

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Tegen de 10 miljard kilo aan huishoudelijk afval zetten we per jaar gezamenlijk aan de straat. Dat is per persoon omgerekend meer dan 560 kilo. Meer dan 110 kilo daarvan verdwijnt in de groenbak. Dat blijkt uit cijfers van Milieu Centraal . Zeker met warm weer is dat een prima plek voor alle ongedierte. Het is dus niet verwonderlijk dat wanneer de container niet geregeld schoon wordt gemaakt deze een onfrisse geur gaat verspreiden. Het schoonmaken kun je natuurlijk eenvoudig zelf doen. Eens per twee weken even er goed met water of een hogedrukspuit doorheen en hij kan er weer tegen.

Ook zijn er vele bedrijven die achter de vuilniswagen aan rijden en de groenbak , meestal eens per maand, grondig reinigen. De kosten zijn zo rond de 4,75 per maand. Zoek eerst goed op internet met welk bedrijf je in zee wilt gaan of informeer eerst bij buren of kennissen door welk bedrijf zij de reiniging laten doen. Maar al te vaak zijn er nog klachten over verschillende bedrijven. Lees ook goed het kontrakt door voor je tekent want het blijkt in sommige gevallen nogal moeilijk om er weer vanaf te komen. Om stank uit de groenbak enigszins te voorkomen is het zaak er op te letten dat je er niet lukraak alles in gooit.

Wat mag er o.a. wel in: etensresten, schillen, brood, kaas, koffiefilters en koffiedik, vleesresten, gras, stro, bladeren, onkruid en plantenmateriaal.

Wat er beslist niet in moet: geen as uit de open haard, batterijen, verfresten, glas, metaal, papier, kattebakgrit, honden- en katteharenvogelkooizand en o.a. as en peuken.

Door vooral met warm weer een beetje op te letten wat je er in gooit houdt de bak misschien ook iets frisser.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 4441
Categorie: 
Wonen & Tuinieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
huisvuil, gft, groenafval, compost