Volg ons via
 
 
 

Donkerder brood niet altijd gezonder

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Meergranenbrood is niet altijd per definitie veel gezonder dan (lichter) volkoren of bruinbrood, is gebleken uit een broodsteekproef gehouden door de Consumentenbond.

Uit deze proef bleek dat het grove uiterlijk van meergranenbrood niks zegt over het gehalte aan voedingsvezels in het brood. Hoe meer voedingsvezels in het brood hoe gezonder het brood. Een hoog gehalte aan voedingsvezels bevordert onder andere de darmwerking.

De Consumentenbond vindt dat de overheid in de warenwet een omschrijving moet opnemen voor de term meergranen, zodat consumenten niet langer kunnen worden misleid. Nu wordt bruinbrood bijvoorbeeld vaak donkerder gekleurd om gezonder te lijken, terwijl dat het dus niet altijd is.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Robert
Hits: 1683
Categorie: 
Eten en Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
brood, recepten, gluten, vezels, brood bakken