Volg ons via
 
 
 

Een huis koop je in stappen

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Bedenk wat je wilt
Bedenk waar je wilt wonen, in welke buurt of wijk, een appartement of eengezinswoning. Zoek je een bestaande woning of woon je liever in een nieuwbouwhuis. Is er openbaar vervoer in de buurt? Wil je een grote of kleine tuin, balkon of dakterras. Als je hier uit bent ga je op zoek naar een huis dat aan dit profiel voldoet en ook binnen het budget past. Overweeg alvast op welke punten je wel wat in kunt leveren als het kiezen erg moeilijk is of je verlanglijstje te lang.

Wat kun je betalen
Een hypotheekverstrekker is meestal bereid een hypotheek te verstrekken tot 125% van de executiewaarde (de waarde van de woning bij een gedwongen verkoop).
Je inkomen is ook van belang. Reken jezelf niet rijk. De financiële verplichting die je aan gaat is erg groot. Loop je uitgavenpatroon eens na en denk ook alvast aan de toekomst.

Zoek je je droomhuis met of zonder hulp van de makelaar
Zonder makelaar zoeken naar een huis is niet moeilijk. Het volledige woningaanbod is op het internet te vinden. Echter een makelaar kent het klappen van de zweep en dat kan handig zijn, zeker als je voor het eerst een huis koopt. Het hoeft niet perse voor het hele kooptraject. Je bespaart als snel een paar duizend euro.

Bieden!!
Overweeg je bod goed. Als je denkt tijdens de bezichtigingen niet alles te hebben gevraagd doe dat dan alsnog. Laat je enthousiasme niet al te duidelijk blijken. Je koopt een huis inclusief zichtbare maar ook onzichtbare gebreken. De verkoper is verplicht gebreken te melden. Verborgen gebreken die pas na de overdacht boven water komen zijn voor jouw rekening.

Onderhandelingen
Wat wil je en kun je maximaal betalen voor het huis (houd je daar ook aan). Weeg alle argumenten tegen elkaar af en bepaal je eerste bod. Als de bedragen van jou en de verkoper niet ver uit elkaar liggen zal de koop wel slagen.

Het koopcontract
Lees het zorgvuldig door, probeer te begrijpen wat er staat voordat je het tekent. Na het tekenen van het koopcontract (door koper en verkoper) heeft de koper een bedenktijd van drie dagen. Koop een woning altijd onder voorbehoud van financiering. Neem ontbindende voorwaarden op in de koopovereenkomst.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1163
Categorie: 
Wonen & Tuinieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
Funda, woningkrant, verhuizen