Volg ons via
 
 
 

Veel ouderen willen graag doorwerken

Een kwart van de pensioengerechtigden had nog wel een tijdje willen doorwerken

Het tijdschrift Plus Magazine komt met de uitkomsten van een enquête, die men heeft gehouden onder (ex-) werknemers die de pensioengerechtelijke leeftijd hadden bereikt. Het blijkt dat het aantal werknemers dat wil doorwerken tot aan de leeftijd van 65 jaar groeiende is. Zelfs 26 procent gaf aan dat ze ook na hun pensioen graag hadden doorgewerkt. Van de ondervraagden had zelfs de groep 65 tot 70-jarigen als wel de groep 70 tot 80-jarigen dezelfde mening. Ook is er geen verschil tussen mannen en vrouwen.

Afscheid nemen van de werkgever pakt voor de man feestelijker uit dan voor de vrouwelijke werknemer. Is er voor de man vaak een afscheidsreceptie of borrel en een cadeau, de vrouw mag blij zijn als ze nog een bloemetje krijgt. Eénmaal gepensioneerd denken de kinderen van de gepensioneerde vaak op gemakkelijke wijze een oppas te hebben geregeld.

Niet altijd moeten ze daar vanzelfsprekend op vertrouwen want 60% van de gepensioneerden geeft aan niet zo’n behoefte te hebben aan oppassen, mits in noodsituaties.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1189
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
doorwerken na pensioen belasting, hoe lang doorwerken na 65 jaar, doorwerken en pensioen ontvangen