Volg ons via
 
 
 

Meer dan één soort golf

Naast het traditionele golfen zijn er inmiddels meer variaties bij gekomen.

Straatgolf
Een variant op het golfspel is straatgolf een mix van urban golf (traditioneel golf alleen met een lichtere bal) en boerengolf. De bedenker komt uit Ruurlo. De hole is een bestaand element in de straat, dat kan zijn een lantaarnpaal maar ook een bankje. De golfclub heeft een platte en schuine slagkant, je speelt met een grote, zachte bal. Als de bal tegen het voorwerp dat staat beschreven in de route is geslagen heb je een hole gemaakt. Het wordt gespeeld in twee groepen van vijf personen.

Frisbeegolf
Deze vorm van golf werd in de jaren zeventig in Amerika ontwikkeld en is in Australi, Nieuw Zeeland en Amerika ontzettend populair. In plaats van bal en clubs gebruiken de spelers een frisbeeschijf. Een gat in de grond wordt niet gebruikt maar zgn poleholes waar de schijf in geworpen moet worden. In zo min mogeijk worpen moet het parcours worden afgelegd. Het wordt vaak gespeeld in parken waar dan tijdelijke targets worden geplaatst. Aan het eind van de wedstrijd kunnen deze weer worden meegenomen.

Boerengolf
Dit golfspel wordt gespeeld bij een boerderij of een mini-camping. De weilanden zijn het veld waarin wordt gespeeld. De club is een aan een bezemsteel bevestigd houten klompje waarmee de boerengolfbal wordt weggeslagen. Het aantal boerengolfbanen groeit gestaag. Het is momenteel de snelst groeiende buitensport in Nederland.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2535
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
golf nieuws, boerengolf overijssel, golf sport, boerengolf gelderland