Volg ons via
 
 
 

Halve fles wijn niet weggooien

Hele fles wijn hoeft niet in één keer leeg. Je kunt het best even bewaren.

Je lust wel graag een glaasje wijn maar een fles komt lang niet altijd leeg. Of je hebt na een bezoek enkele flessen opengehad waar maar enkele glaasjes uit zijn. Wil je de wijn nog even bewaren doe dat dan niet in dezelfde grote fles, door de lucht die in de fles zit kan de smaak worden aangetast. Je kunt natuurlijk met een vacuümpompje de overtollige lucht eruit halen maar je kunt ook bij o.a. Blokker of Xenos schone halve liter flesjes kopen.

Bewaar wat oude kurken en schenk de overgebleven rosé, witte of rode wijn over in de kleinere fles. Een klein beetje ruimte overlaten, de kurk er op (met het schone gedeelte naar beneden) en de volgende dagen kun je nog genieten van een lekker glaasje wijn.

De witte wijn en rosé kun je in de koelkast bewaren en de rode wijn zet je weg op een donkere plek. Een fles prosecco of champange kun je niet bewaren.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1230
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
kleine flesjes wijn, wijn bewaren na openen, wijn bewaren liggend of staan