Volg ons via
 
 
 

Te weinig voorzieningen voor ouderen

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Bij het aanleggen en opknappen van wijken wordt te weinig rekening gehouden met voorzieningen voor ouderen. De coalitiepartijen CDA, PvdA en CU en de oppositiepartij SP gaan hierover vragen stellen aan de staatssecretaris. Het aantal 65-plussers zal nog steeds verder toenemen en de overheid stimuleert dat ouderen langer zelfstandig moeten kunnen wonen. Er zal daarom ook meer rekening gehouden moeten worden bij de (her) inrichting van wijken.

Speeltuinen voor de kinderen, skatebanen en hangplekken voor de jongeren worden meestal wel gerealiseerd maar de wil de oudere kontakt met leeftijdsgenoten dan moeten zij het vaak doen met een enkel bankje. In landen als Turkije, Spanje en Italië zijn veel meer parkjes en pleinen ingericht waar ouderen elkaar ontmoeten en waar ze gezellig de hele dag rustig kunnen zitten. Stedebouwkundigen en ontwerpers zijn al wel bezig met plannen maken om het voor de oudere aangenamer te kunnen maken. Hierbij wordt gedacht aan speciale woningen met een gezamenlijke keuken. De oudere zal zich dan minder eenzaam voelen. Een andere gedachte om eenzaamheid tegen te gaan is om nog kwieke ouderen de kinderopvang te laten verzorgen.

Omdat veel buslijnen niet meer door de wijk rijden zou het Valyssysteem moeten worden ingevoerd. Men kan dan tegen een voordelig tarief, met of zonder rolstoel, met een taxi vervoerd kunnen worden. Voor ouderen in een rolstoel zijn er al een aardig aantal natuurgebieden geschikt gemaakt waar men met een rolstoel het bos in kan.

Welke natuurgebieden dat zijn vind je  HIER

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2161
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
recreatie, ontspanning, rolstoel