Volg ons via
 
 
 

Alternatief voor Explorer

Verschil tussen internet browsers Explorer en Firefox

Het alternatief voor het internet bladerprogramma Internet Explorer is Firefox.

Internetbrowser Explorer wordt standaard bij bijna alle computers geleverd. En heeft zo volgens webstatistiekenbureau OneStat.com 88,66 porcent van de Nederlandse markt in handen. Firefox bedient 9,44 procent van de internetters

Wat zijn de verschillen tussen Explorer en Firefox

Firerox is vooral veiliger. Virussen en spyware dringen door achterdeurtjes in de browser een computer binnen. Schrijvers van deze programma’s maken deze het liefst voor de browser die de meeste PC’s bereikt. Internet Explorer wordt dan ook bestookt met spyware en virussen. Firefox heeft daar veel minder last van.

In gebruiksgemak verschillen de twee elkaar niet veel. Firefox loopt vaak wat voor op Explorer, maar de verschillen zijn minimaal.

In de nieuwste versies (Internet Explorer 7 en Firefox 2) zijn de extraatjes bijna identiek.

In één venster kunnen verschillende sites openstaan waartussen gebruikers navigeren met tabbladen boven in het scherm. Beide browsers hebben een geïntegreerde pop-upblokkering, ter voorkoming van ergerlijke reclamevenstertjes bij het bezoeken van een site.

Firefox en Explorer bieden beide (in de nieuwste versies) RSS feeds. RSS is een abonnement op een website dat de gebruiker tipt als er een nieuwtje verschijnt.

Er wordt nu alweer hard gewerkt aan Internet Explorer 8 en Firefox 3. Microsoft houdt de verbeteringen nog geheim. In Firefox 3 zullen wachtwoorden en favorieten beter te beheren zijn. De browser zal ook sneller worden.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 4162
Categorie: 
Computer en Internet
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
internet explorer download, internet explorer 9 download, browser, explorer,