Volg ons via
 
 
 

Angst in het verkeer

Veel mensen met een rijbewijs durven niet auto te rijden

Meer dan een half miljoen mensen zijn angstig in het verkeer. Velen van hen durven bijna geen auto te rijden. Alleen al het feit dat men in een file terecht kan komen of dat het druk is op de weg kan hen ervan weerhouden om achter het stuur plaats te nemen. Bij velen breekt ook het angstzweet los als ze aan tunnels denken of langs het water moeten rijden.

In Nijmegen is het angstbehandelcentrum IPZO, zij zijn expert op het gebied van verkeersangsten. Volgens de IPZO loopt het aantal mensen dat aan een lichte vorm van rij-angst lijdt wel tegen een miljoen. Tot dusver konden rijinstructeurs mensen met verkeersangst nog niet zo goed begeleiden maar de Bovag en de instructeurs-opleiding ANR in Nieuwegein hebben vorig jaar het initiatief genomen voor speciale cursussen voor rij-instructeurs. De belangstelling hiervoor is groot.

De rij-instructeurs kunnen mensen met verkeersangst na het volgen van de cursus beter op weg helpen. Men probeert eerst te achterhalen waar de angst vandaan komt en langzaamaan gaat men met de cursist de weg op. In veel gevallen is na een gedegen cursus de verkeersangst verleden tijd.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2765
Categorie: 
Vervoer
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
angst autorijden tips, rijangst vergoeding, tips voor ontspannen autorijden