Volg ons via
 
 
 

Oudere vrouw is ook mooi

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Uit onderzoek van het merk Dove blijkt dat de maatschappij haar houding ten opzichte van het uiterlijk van de oudere vrouw moet herzien. 
Uit het onderzoek blijkt dat er veel vooroordelen bestaan over oudere vrouwen. Zoals geen zin in seks of een lijf vol rimpels.
Een groot deel van de vrouwen voelt zich door de media gedicrimineerd en meent dat de maatschappij haar mening over ouder worden moet herzien.
Om af te rekenen met de heersende ‘anti-age’-mentaliteit start het merk Dove daarom een ‘pro-age’-campagne.
 
Mensen worden steeds ouder maar toch worden we steeds geconfronteerd met het stereotiepe beeld dat alleen jonge vrouwen mooi en gelukkig zijn. 
De ‘pro-age’-campagne moet een halt toeroepen aan het algemeen heersende beeld dat ouder worden niet mag en oudere vrouwen geen bestaansrecht hebben.
De grootste misvatting ten aanzien van vrouwen van 50 jaar en ouder is dat ze niet productief zouden zijn. De huidige generatie is niet alleen veel actiever in het arbeidsproces, ook hun financiële onafhankelijkheid onderscheidt de vrouwen van deze generatie van die van hun moeder. Daarnaast heeft deze generatie veel meer aandacht voor het uiterlijk en leidt zij een sociaal leven.

Schoonheid kent geen leeftijd (Dove)

Dove roept op meer oudere vrouwen in te zetten in de media en opener te zijn over leeftijd, om zo een realistischer beeld van de oudere vrouw te geven. Met de ‘pro-age’-campagne wil het beautymerk een verandering teweeg brengen in de houding van de maatschappij ten aanzien van ouder worden – van een ‘anti’ en negatieve benadering van ouder worden naar een positieve en affirmatieve benadering. Omdat zij vindt dat schoonheid niet aan leeftijd is gebonden. Dove is van mening dat leeftijd een onderdeel is van datgene wat vrouwen mooi maakt en dat het niet een imperfectie is die gecorrigeerd dient te worden.

Bron: dove.nl

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2086
Categorie: 
Wellness & Beauty
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
Dove, schoonheid, beauty