Volg ons via
 
 
 

Airco niet langer een lawaaibak

Tegenwoordig hoeft een airco geen lawaai meer te maken

Op kantoor en in de auto is de airco al normaal goed geworden. Vaak is deze bij een auto al standaard bijgeleverd. Toch zijn er ook steeds meer Nederlandse huishoudens die er toe over gaan, om ook voor in huis een airco aan te schaffen. We kennen de airco ook wel uit vakantielanden, waar het ding soms met veel lawaai, buiten onder het raam hangt. Tegenwoordig is dat niet meer nodig en is er een ruime keuze uit verschillende systemen. Ze werken bijna allemaal hetzelfde.
 
De airco bestaat uit een binnen- en buitendeel. Het binnenste gedeelte zuigt de warme kamerlucht op die vervolgens gekoeld wordt door een koelvloeistof. Deze wordt continu rond gepomt. De koelvloeistof zorgt ervoor dat de warme lucht gekoeld wordt en de gekoelde lucht komt weer de kamer in. Er worden koelvloeistoffen gebruikt die ook voorkomen in onze koelkast of vriezer. De cfk’s die eerder werden gebruikt als koelvloeistof, en slecht zijn voor de ozonlaag, zijn sinds 1999 verboden.
 
Nu worden veelal hfk’s en hcfk’s gebruikt. Weliswaar minder schadelijk voor de ozonlaag maar dragen evengoed nog wel bij aan het broeikaseffect. De hcfk’s zijn vanaf 2015 ook verboden. Misschien wordt er tegen die tijd gebruik gemaakt van een magnetisch koelsysteem. Maar tot dusver kwamen we de zomer ook zo wel door en moet het wel heel erg worden wil dat niet meer lukken.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1310
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
mobiele airco kopen, airco kopen, airco aanbieding, lawaaihinder airco