Volg ons via
 
 
 

Bluetooth apparaten onveilig in de auto

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Steeds meer mobieltjes, laptops en navigatiesystemen beschikken over het bluetooth-systeem voor draadloze communicatie tussen apparaten onderling.

En juist deze techniek maakt het dat deze producten een gemakkelijke buit vormen voor dieven, als ze achtergelaten worden in auto’s. Over een afstand van 10 meter zijn ze namelijk uit te peilen door dieven als de bluetooth-verbinding gewoon aanstaat. Het zendt dan namelijk continu een signaal uit. En hier maken dieven handig gebruik van. Met hun eigen mobieltje lopen ze langs geparkeerde auto’s tot hun telefoontje een bluetooth-signaal oppikt. En omdat het redelijk zeker te bepalen is, waar het signaal vandaan komt, is het dus bijna altijd buit.

Berg deze apparatuur in de auto dus niet alleen goed op, maar zorg ook dat draadloze verbindingen, zoals bluetooth uitgeschakeld zijn bij het verlaten van de auto.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Robert
Hits: 1919
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
wifi, bleutooth, blue tooth, headset bluetooth