Volg ons via
 
 
 

De haas is nu even geen angsthaas

Alleen in de zogeheten rammeltijd, vergeet de haas al zijn angsten.

Normaal gesproken is de haas letterlijk en figuurlijk een angsthaas. Bij dreigend gevaar drukt de haas zich bibberend van angst op de grond in de hoop dat niets of niemand hem ziet. En als het gevaar dan toch dicht in de buurt komt, rent de haas er snel vandoor.

Alleen nu, in de zogeheten rammeltijd, vergeet de haas al zijn angsten. Want ook bij hazen maakt de liefde schijnbaar blind. Zonder enige schroom en doldriest achtervolgen de mannetjeshazen de vrouwtjes, die trouwens moeren heten, na eerst te hebben gevochten met concurrent-mannetjes. Tijdens deze gevechten gaat het er trouwens hard aan toe en verwondingen aan vacht en oren horen erbij. De mannetjeshazen springen erg hoog en gaan elkaar als ware boksers te lijf.

Wil je dit bijzondere ritueel van de hazen aanschouwen, dan kan dat nog tot in de zomer. Juist door dit ritueel vergeten hazen de omgeving waardoor ze zich goed laten bekijken.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Robert
Hits: 1289
Categorie: 
Dieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
hazen, de haas, pootafdruk haas, mannetjeshaas, europese haas