Volg ons via
 
 
 

Op heterdaad betrapt

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

We weten allemaal nog hoe zo’n rel het is geweest toen medewerkers van een Albert Heyn filiaal in Amsterdam door justitie werden vervolgd omdat ze een winkeldief hadden mishandeld. Is iemand hardhandig in de kraag grijpen mishandeling. Dat was toen de vraag. Het heeft ons geleerd om voorzichtig te zijn,  wanneer we getuige zijn van een door een burger gepleegd strafbaar feit. Wat mag je eigenlijk wel en wat moet je beslist niet doen?

Betrap je iemand op heterdaad op een strafbaar feit, fietsendiefstal, winkeldiefstal etc, dan mag je diegene aanhouden, maar dan wel direct en alleen als je het hebt zien gebeuren. Probeer als het kan geen lichamelijk contact te maken met de ’ dief’, je mag hem weliswaar vastpakken maar dat kan ook agressief gedrag opwekken. Let vooral op je eigen veiligheid en die van anderen, wordt degene echt agressief laat hem dan gaan.

Pas op, breng zelf geen letsel toe want dan ben je straks zelf een dader van een misdrijf. Wat de vermeende dief heeft gestolen mag je niet afpakken en je mag er ook niet naar gaan zoeken. Doet iemand je pijn of brengt iemand je letsel toe dan mag je je verdedigen desnoods met geweld, maar nooit meer dan strikt noodzakelijk. Stop hiermee als de aanvaller ook is gestopt.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1505
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
diefstal, beroving, winkeldiefstal