Volg ons via
 
 
 

51 duizend ton voedsel weggegooid

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Jaarlijks wordt er in de horeca voor 235 miljoen euro aan voedsel weggegooid (51 duizend ton).

De grootste verspillers zijn de klanten, zij laten 10 tot 15 procent van het eten staan.
5 tot 10 procent van het vlees, vis en de groente wordt door het keukenpersoneel weggegooid.

Een buffet, waarbij iedere klant zoveel kan op doen als hij wil blijkt een ramp te zijn.
De ogen zijn groter dan de maag en er wordt meer opgeschept dan men op kan.
Bij een buffet is het weggegooide voedsel dan ook meer dan bij eten a la carte.

Ook het inschatten van het aantal gasten is moeilijk, doordat er teveel wordt ingekocht overschrijden verse producten de houdbaarheidsdatum en worden weggegooid.

Koks weten vaak niet wat er wordt weggegooid omdat de resten door het bedienend personeel worden opgeruimd.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3746
Categorie: 
Eten en Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
vlees, vis, groente, restaurant, uit eten