Volg ons via
 
 
 

Echtscheiding, vechtscheiding?

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Een echtscheiding gaat altijd gepaard met verdriet, verwijten en rancune.
Advocaat Janneke Dippel begeleidde jarenglang mensen in hun echtscheidingstraject. Zij herkent vier type echtscheidingen.

1. De vechtscheiding. Eén van de partners zet hierbij direct de hakken in het zand. Zij willen zekerheid omtrent geld, huis en spullen. Emoties worden dan nog wel eens afgeschermd.

2. De verbitterde echtscheiding. Eén van de partners wil niet uit elkaar, probeert vast te houden aan wat vertrouwd is. Bij deze scheiding is er nog al eens een ander in het spel. Kinderen worden vaak betrokken in de tijd via een minieme of helemaal geen omgangsregeling. Verharding en schuldgevoel bemoeilijken het proces.

3. De overlegscheiding. Hier komt vaak bemiddeling aan te pas. Beide partners zien het gezamenlijk belang. Zij komen er met onderhandelen in redelijkheid uit.

4. De ongecompliceerde scheiding. Hierbij is vaak sprake van een kort huwelijk, beiden hebben meestal een baan en er zijn geen kinderen. De partners merken dat ze niet bij elkaar passen en willen zo snel mogelijk hun eigen weg kunnen gaan.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Admin
Hits: 1651
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
huwelijk, scheiden