Volg ons via
 
 
 

Hoe gratis is gratis

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Hoe gratis is gratis
Het modewoord in Nederland lijkt wel het woord gratis. Bij het afsluiten van een abonnement krijg je het mooiste mobieltje gratis. Je bent al in het bezit van het allerlaatste model? Geen probleem, kijk even verder bij de andere aanbieders en wellicht kom je in aanmerking voor een gratis navigatiesysteem. Honderd dvds en, helemaal gratis. Kranten kunnen we ook gratis lezen, momenteel drie, straks vier.

Ga je op zoek op internet dan heb je kans dat je wekenlang je haar gratis kunt wassen of je tanden kunt poetsen. Bedrijven lokken de consument graag met weggevertjes en de Nederlanders spannen de kroon als het om gratis monsters gaat. Ook de overheid draagt een steentje bij door met plannen te komen over gratis openbaar vervoer, gratis kinderopvang en gratis schoolboeken.
De hoogleraar economische psychologie aan de Universiteit van Tilburg zet toch zijn vraagtekens bij het begrip gratis. Hij is van mening dat uiteindelijk altijd iemand de rekening betaalt want volgens de economische theorie is niets gratis. Zijn de schoolboeken gratis, dan betalen we ze met zijn allen via de belastingen. En is het mobieltje gratis? Dan reken maar dat je die terugbetaalt via je abonnement. Neem je niet het allernieuwste model dan betaal je waarschijnlijk de helft aan abonnementskosten.

En volgens de hoogleraar economische psychologie Antonides van de Wageningen Universiteit, zijn er bijvoorbeeld tijdens het WK-voetbal acties geweest dat als je drie kratten bier kocht, je een gratis WK-toeter kreeg. De kratten vlogen de winkel uit. Waarschijnlijk was n kratje wel voldoende geweest voor een avond, maar dan was je de toeter misgelopen. De complete filmreeks van James Bond bij aankoop van een dvd-speler. Dat kun je toch niet laten lopen. En keer geld uitgeven en je krijgt twee dingen.
Hoe gratis is gratis? Waarschijnlijk gaat alleen de zon voor niks op!

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1740
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
consuminderen, korting, aanbieding