Volg ons via
 
 
 

Mode en Schoonheid

Een beetje ijdelheid siert de mens en houdt jong!

Vanaf de veertig verslapt de huid, duiken adertjes en donkere vlekjes op, worden rimpels echt duidelijk. Ja, ook u wordt ouder en kunt het niet meer ontkennen. En toch voelt u zich beter in uw vel dan ooit. Omdat u gelukkiger en minder onzeker bent. Omdat u schoonheid hebt leren relativeren of omdat u eindelijk de perfecte look heeft ontdekt.

Mooi en jong zijn geen synoniem en daarvan bent u het bewijs.

Verjongingskuur 1: denk jong!

Wat men denkt straalt men uit. Jong denken, houdt jong. Denk nooit aan uzelf als ’oudere’ en het is al helemaal geen goed idee om over uzelf als ’oudere’ te praten. Het is als een ’self fulfilling prophecy’. Hoe meer u uzelf als ’oud’ betitelt, hoe meer u zich er ook naar gaat gedragen en des te ouder de mensen om u heen u schatten.

Verjongingskuur 2: durf te veranderen

Altijd gedacht dat een motor niets voor u was? Altijd gedacht dat u geen type voor de wintersport bent? of dat fitness niets voor u is? Of dat een reis naar een ver land buiten uw bereik ligt? Vraag u af of dat eigenlijk wel zo is. wees niet bang om van mening te veranderen (het is uw goed recht) en verleg grenzen. Nieuwe dingen doen werkt inspirerend en... houdt jong!

Verjongingskuur 3: uiterlijke verzorging

Een jong voorkomen gaat natuurlijk hand in hand met een goede uiterlijke verzorging. Er zijn een paar dingen die u daarbij goed in gedachten moet houden. Ten eerste is de verzorging van tanden erg belangrijk Houd ze gezond, schoon en wit. Bezoek regelmatig een tandarts en maak eens een afspraak met een mondhygiëniste voor een ’extra beurt’. Meet uzelf een modieus kapsel aan. Laat u eens uitgebreid adviseren (en knippen natuurlijk) door een moderne kapper. Vergeet ook zeker uw huid niet! Gebruik dagelijks een vochtinbrengende crème voor gezicht en lichaam en bescherm uw huid vooral goed tegen de zon! Rimpels maken oud, dat hoeven we u niet te vertellen!

Verjongingskuur 4: veel bewegen

Het is opvallend hoe belangrijk de manier van bewegen is. Een soepele stap en vloeiende bewegingen doen u direct jonger overkomen. Stramme bewegingen maken daarentegen oud. Zorg daarom dat u in beweging blijft. Bent u weinig gemotiveerd of weet u niet waar u moet beginnen, maak dan eens een afspraak met een sportinstructeur in de sportschool of bespreek met uw huisarts welke sport of bewegingsvorm het beste bij u zou passen.

Verjongingskuur 5:

Roest niet vast in uw oude gewoontes en neem niet alles zoals het is. Laat uw fantasie gaan. Is het misschien niet eens tijd om afscheid te nemen van die bril die u al jaren draagt? Probeer eens contactlenzen. Ergert u zich al jaren aan die hangende oogleden maar hebheeft u nooit in overweging genomen om er iets aan te doen? En wat te denken van die gesprongen adertjes rond uw neus? Informeer eens wat u eraan kunt doen. Zin om eens heel anders gekleed te gaan? Waar wacht u nog op? Trek de stoute schoenen aan en. Moderniseer uw look! Een beetje ijdelheid siert de mens en houdt jong!

Bron: boxvitaal.nl


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1961
Categorie: 
Wellness & Beauty
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
mode, ouder worden, huidveroudering, lichaamsverzorging