Volg ons via
 
 
 

De dag van....Vader

Feestdagen | Vaderdag is in aantocht

Ons land kent vele Dagen van.... Zo hebben we Moederdag, Dag van de Arbeid, sinds kort Dag van de Nederlandse Jazz en sinds twee weken op 16 februari ook de Warme Truiendag waarop op scholen de verwarming een graadje lager gaat. Mag iedereen zo maar een dag uit roepen tot Dag van...? Ja dat mag, er bestaat daar voor geen regelgeving. Ook nationale feestdagen of een ’dag van’ uitgeroepen door de Verenigde Naties of de EU is toegestaan.

Het is natuurlijk wel oppassen geblazen wat voor dag je gaat uitroepen want als het een bedenkelijk thema betreft zul je daar publiekelijk in de pers door worden bestraft. De oudste bekende Dag die we kennen is de Dag van de Arbeid (1890).

Moederdag is in 1907 ingesteld door een Amerikaanse die besloot om deze dag in te stellen na de dood van haar moeder. In Nederland kennen we Moederdag sinds 1924. De Boomplantdag kennen we al sinds 1919 en Dierendag sinds 1930.

Nadat Moederdag werd ingevoerd werd in 1909 ook een Vaderdag ingevoerd door de Amerikaanse Sonora Smart Dodd. Zij heeft deze dag in het leven geroepen om een ode te brengen aan haar vader. In ons land wordt Vaderdag altijd op de derde zondag in juni gevierd. (16 juni 2013)

In omringende landen vindt deze op andere dagen plaats.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1686
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
vaderdag cadeau, vaderdag knutsels, vaderdag kleuters, tekst vaderdag, vaderdag datum, moederdag