Volg ons via
 
 
 

Alles in een digitaal dossier

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Alles in een digitaal dossier

Het is nog een kwestie van tijd en en het medisch dossier aan het voeteneind van het ziekenhuisbed is verleden tijd. Het wordt vervangen door  Electronische Patiënten Dossier (EPD). Dit digitale dossier wordt vanaf september landelijk ingevoerd en bevat de medische gegevens van patiënten, die aangeleverd worden door huisartsen, huisartsenpost, ziekenhuis en apotheek.

Vanaf medio 2008 zal een groot aantal van hen zijn aangesloten op dit dossier en wordt het voor hen mogelijk om landelijk het dossier van een patiënt in te zien. Het dossier is voor zowel de hulpverlener als de patiënt een vooruitgang. De hulpverlener kan direct zien welke medicijnen of behandeling een patiënt al heeft ondergaan en voor de patiënt zal de wachttijd in een ziekenhuis worden bekort omdat de behandelend arts kan zien welke onderzoeken een patiënt niet opnieuw hoeft te ondergaan.

In een later stadium zullen patiënten de beschikking krijgen over een Digid-code waarmee ze toegang krijgen tot hun eigen medisch dossier.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1921
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
zorg, ziek, Digid code