Volg ons via
 
 
 

Bioscoop ook voor blinden en slechtzienden

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Het Citytheater in Utrecht heeft afgelopen woensdag een film vertoond met audiodescriptie voor blinden en slechtzienden. Vertoond werd de Nederlandse bioscoopfilm ’ Blind’ met in de hoofdrol actrice Halina Reijn. Audiodescriptie houdt in dat via een oordopje een beschrijving wordt gegeven van wat zich op het doek afspeelt. Gezichtsuitdrukkingen, bewegingen, kleding en onder meer decor wordt op deze wijze beschreven.

Blinden krijgen op deze manier, net als in een boek, een compleet verhaal wat ze zelf kunnen visualiseren. De voorstelling was een initiatief van Viziris, voorheen de Federatie Slechtzienden- en Blindenbelang. Men is druk bezig om bioscoopfilms ook toegankelijk te maken voor mensen met een visuele handicap.

In ons land zijn ongeveer 600.000 mensen met een visuele beperking. Ook deze mensen willen graag de sfeer proeven in een bioscoop.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1769
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
slechtziend, film, blind, bios