Volg ons via
 
 
 

Sneeuwklokjes-ze zijn er

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Sneeuwklokjes-ze zijn er
 
Het zal niemand ontgaan, de sneeuwklokjes duiken overal op. De lente is in aantocht. Hoewel de meeste sneeuwklokjes bloeien in februari en maart zijn er ook soorten die al vanaf eind september bloeien en de hele winter, tot april blijven bloeien. De meeste van ons zullen weinig verschillen opmerken tussen de verschillende soorten.Een echte sneeuwklokjesliefhebber ziet echter wel degelijk verschil. Een officiële naam voor een dergelijke liefhebber bestaat trouwens ook, zo iemand heet een galanthofiel.

 

De sneeuwklokjes herken je altijd in het bijzonder aan de melkwitte klokjes die aan de top van de stengel naar beneden hangen. Ze geuren ook erg lekker en ze hebben geen last van de kou. Het is zelfs zo, dat hoe langer het koud blijft, hoe langer ze in bloei blijven. Zodra het warmer gaat worden dan verwelken ze.

 

 

Voor de zeldzaamste soorten, waarvan vorm, grootte en bloei nogal verschillen, betaal je al gauw tot 15,= euro per bolletje. In Engeland wordt er nog veel meer aan uitgegeven. Maar voor de gewone tuinliefhebber zijn er volop soorten verkrijgbaar tegen betaalbare prijzen. Het liefst staan sneeuwklokjes op vruchtbare grond, onder een bladverliezende boom of struik. Elk jaar een klein beetje verteerde mest of compost en je hebt er ieder jaar weer plezier van.

 


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1279
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
voorjaar, krokus, bollen