Volg ons via
 
 
 

Onze rookworst

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

En alles wat je daar nog niet over weet.

In een Nederlands gezin worden gemiddeld per jaar 10 rookworsten gegeten.
Per jaar dus enkele miljoenen worsten.

Wie kent niet de bekende Hema rookworst. Heerlijk op een koude dag een halve warme worst. En wat is stamppot zonder rookworst?

Waar de Hema worst gemaakt wordt willen ze bij de Hema niet kwijt maar bronnen vermelden dat deze van de bekende Zwan fabriek komt.

In de fabriek van Unox worden 7500 rookworsten per uur gemaakt. Het produceren van een rookworst van Unox duurt twee uur, het maken van een ambachtelijke rookworst (ook die van Unox) kost 12 tot 13 uur.

In het Guiness book of Records staat de langste rookworst vermeld 216 meter en 36 centimeter (1996).

Er werkten ooit 7000 man bij Unox, nu nog maar 500 terwijl de poductie hoger is.

Kijk eens op  Klik Hier  je komt dan op de site van het Worstgeno(o)tschap, en gezelschap uit Deventer, zij proeft en promoot sinds 1995 de Hema rookworst.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Gast
Hits: 3794
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
unox, hema, worst, worstmakerij, slager