Volg ons via
 
 
 

Tuinaanleg, gaat niet over rozen

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Tuinaanleg, gaat niet over rozen

De aanleg van een tuin is niet zo’n eenvoudig karweitje als men soms denkt. Koop je een nieuwe woning dan moet de gehele tuin nog worden aangelegd maar ook wanneer je een bestaande woning koopt, moet er vaak nog heel wat aan de tuin gebeuren. Realiseer je ook dat een tuin aanleggen behoorlijk wat geld kan gaan kosten. Na het nodige grondwerk, opbrengen van goede grond, terras en betegelen, komt er een fiks bedrag bij aan planten, bomen en struiken, al naar gelang je zelf wilt uiteraard.

Normaal gespoken wordt voor tuinaanleg gemiddeld een bedrag genomen van 10% van de koopsom. Het gaat al gauw over bedragen van ongeveer 100 tot 150 euro per vierkante meter. Het hangt er natuurlijk veel van af wat je zoal zelf kunt doen aan de aanleg of het voorwerk. Het is wel raadzaam om te zorgen voor een goede basis, wil je over enkele jaren niet alles overnieuw moeten doen. Laat, of maak zelf een schets, en verwerk daarin je wensen en verlangens. Denk eraan dat de tuin één geheel moet zijn met de woning.

Let op de stand van de zon, wil je graag ’s middags of misschien juist ’s avonds genieten van een zonnetje? Hou hier rekening mee, waar je het terras wilt hebben. Een tuin is zeer persoonlijk en doe het op de manier zoals je het zlf graag wilt hebben. Neem een goed advies door een tuinontwerper zeker ter harte. Als je jarenlang plezier aan je tuin beleeft dan is het ook een bepaalde investering waard geweest.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1789
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
tuinadvies, tuinonderhoud