Volg ons via
 
 
 

Water drinken is altijd goed

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Als er uit ons lichaam te veel vocht verdwijnt, dan krijgen we dorst. Het is dus een soort waarschuwingssysteem dat ons verteld dat we iets moeten gaan drinken. Water drinken is voor ons lichaam erg belangrijk, we bestaan voor ongeveer 60 a 70 procent uit water. Omdat we als gevolg van transpiratie, plassen en door onze ademhaling veel water verliezen moeten we ook regelmatig water innemen. We kunnen het langer zonder eten volhouden dan zonder water.

Nemen we niet genoeg water tot ons dan wordt het bloed al snel dikker en ontstaan er problemen. Wanneer je twee dagen niets te drinken zou hebben dan raak je verward, de hartslag versneld en je krijgt een blauw aanlopende huid. Wacht niet af tot je dorst krijgt maar drink gedurende de dag regelmatig water. Vaak hoor je anderhalve liter per dag maar dat is een gemiddelde. Tijdens sport of wanneer het warm is of koorts hebt, dan transpireer je meer en heb je ook meer water nodig.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1636
Categorie: 
Eten en Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
vocht, drank