Volg ons via
 
 
 

Schotse Hooglanders | De grote grazers in Nederland

Schotse Hooglanders | Prachtige beesten, die al grazend een gebied onderhouden.

Op veel plaatsen in ons land zien we de Schotse Hooglanders grazen. Prachtige beesten, die al grazend een gebied onderhouden. Meestal zijn deze dieren wel onschuldig en doen ze geen kwaad maar het is wel raadzaam om altijd op je hoede te zijn en gepaste afstand te bewaren. Blijf minstens op een afstand van 25 meter, loop er niet tussendoor en denk eraan dat je op sommige plekken de hond niet mee mag nemen maar in ieder geval altijd aangelijnd houdt. De meeste gebieden waar ze grazen zijn door de Vereniging Natuurmonumenten wel afgerasterd of er staan wel borden met waarschuwingen. Neem de regels in acht.

Sommige ongelukken die zich hebben voorgedaan met de runderen zijn aan de bezoekers zelf te wijten doordat er werd gegooid met stokken of stenen. De kuddes waarlangs wandelaars rustig en vaak langs lopen zijn iets meer gewend aan publiek dan de kuddes die grazen in rustige gebieden.

Het is altijd raadzaam de dieren met rust te laten en natuurlijk niet proberen te aaien. Bedenk wel dat betreden van een gebied met Schotse Hooglanders, op eigen risico is.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1839
Categorie: 
Dieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
schotse hooglanders, hooglanders, natuurmonumenten, witte hooglander, roodbruine hooglander