Volg ons via
 
 
 

Rekening rijden komt eraan

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Het nieuwe kabinet is voornemens om al binnen vier jaar het rekening rijden in te voeren. Dat komt er op neer dat er dan betaald moet worden voor rijden in de spitsuren. Doel hiervan is om vooral de files rond de grote steden terug te dringen. Men verwacht dat het aantal auto’s in de spits met tien tot vijftien procent zal afnemen.

Of het ook allemaal werkelijkheid wordt zal nog afhangen van de kosten die het systeem met zich meebrengt. Bij rekeningrijden moet worden betaalt voor de afgelegde route in de spitsuren. Men hoopt dat veel weggebruikers zullen overstappen op het openbaar vervoer.

De automobilist moet een chipkaart kopen en deze zal electronisch worden afgelezen. Wie gaat rekeningrijden zal dan minder wegenbelasting hoeven te betalen. Als de plannen doorgaan zal dat vermoedelijk eerst zijn rond de grote steden en stedelijke centra in Noord-Brabant en Gelderland.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 932
Categorie: 
Vervoer
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
kilometerheffing, file, files, file nieuws