Volg ons via
 
 
 

LPG of toch benzine ?

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

In 2005 reed slechts één op de honderd nieuw verkochte auto’s op lpg. Dat was aan het eind van de jaren tachtig nog bijna één op de acht. Het rijden op lpg leek zijn langste tijd te hebben gehad. Auto’s die op lpg liepen bleven soms ineens stil staan en in het buitenland een pomp vinden die lpg verkocht viel ook niet mee. Mensen die veel kilometers rijden gingen over op diesel toen de gewone benzine steeds duurder werd.

Toch lijkt er een kentering te komen en het over schakelen op lpg lijkt weer in opkomst. De lpg van tegenwoordig is gebruiksvriendelijker en de gastank zit niet meer in de kofferbak maar hangt onder de auto. Ook de motoren zijn nu betrouwbaarder en schoner. En bovenal, lpg is een stuk goedkoper dan benzine. Een liter kost rond de 52 cent.
 
Volgens de gasbranche ben je goedkoper uit met lpg als je meer dan 12.000 kilometer per jaar aflegt. Om het voordeel te kunnen berekenen per type en per auto kun je een rekenmodule maken op www.gasfx.nl

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1262
Categorie: 
Vervoer
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
brandstof, lpg, benzineprijzen