Volg ons via
 
 
 

Woongroep is beter voor dementerende

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Kleine woongroepen hebben een gunstige invloed op dementerende ouderen. Ze genieten meer van de omgeving, zijn zelfstandiger en gaan minder snel achteruit. Dat blijkt uit onderzoek gehouden door het Trimbos-instituut. Ook voor de verzorgenden is het werkklimaat beter, zij hebben meer plezier in hun werk doordat ze zelfstandiger kunnen werken en minder last hebben van een hoge werkdruk.

Collega’s van hen in verpleeghuizen hebben vaker last van burn-out verschijnselen. De familie van dementerende ouderen vindt met name het contact tussen de oudere en het verplegend personeel in een woongroep erg positief. Probleemgedrag door de dementerende is zowel in een verpleeghuis als in een woongroep gelijk. Een rustiger woonomgeving maakt daar geen verschil tussen.

De komende jaren zal verder onderzoek gedaan worden naar het leven en welzijn van oudere dementerenden, in zowel verpleeghuizen als in woongroepen. Nederland telt momenteel 352 kleinschalige woonprojecten.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1434
Categorie: 
Wonen & Tuinieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
trimbos, 50 , woongroepen, woonproject