Volg ons via
 
 
 

Het jaar van de dolfijn

Dolfijnen kunnen lekker spelen en zijn communicatief

Veel mensen zijn verliefd op de dolfijn. Waarschijnlijk komt dat ook omdat ze zo lekker kunnen spelen en communicatief zijn. Dit jaar is uitgeroepen tot ’ Het jaar van de Dolfijn". Dolfijnen worden ook gebruikt bij het leren communiceren van autistische kinderen en kinderen met het syndroom van Down.

Zo is in Harderwijk de Stichting SAM actief. De kinderen die werken met de dolfijnen hebben daar vaak verbluffend goede resultaten mee behaald. Na een trainingsprogramma kunnen ze vaak beter praten en hebben ze minder gedragsproblemen. Dolfijnen lopen ook in de Nederlandse wateren gevaar op doordat ze verstrikt raken in visnetten. Volgens de Kustvereniging komen ze af op de visnetten omdat ze de inhoud zien als van een fastfoodrestaurant. Door de club worden preventieve maatregelen ontwikkeld om de dolfijn te beschermen.

In februari en maart kun je aan onze kust vaak de bruinvissen, witsnuitdolfijnen en tuimelaars van dichtbij zien. Bruinvissen zie je vaak in de omgeving van de Pier van Scheveningen en in IJmuiden. Ook worden er speciale dolfijnspottrips georganiseerd door reisorganisaties. De dieren zijn hier vaak niet zo blij mee omdat de boten te dichtbij komen of te snel langs varen. Door de Stichting De Noordzee is een boek uitgegeven ter gelegenheid van het Jaar van de Dolfijn. Hierin veel leuke verhalen over de dolfijnen die langs onze kust zwemmen. Het boek, Walvissen en Dolfijnen in De Noordzee is uitgegeven door Fontaine Uitgevers.

Meer info: www.stichtingsam.nl


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1214
Categorie: 
Dieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
dolfijnen spreekbeurt, dolfijnen weetjes, wat eten dolfijnen, waar leven dolfijnen