Volg ons via
 
 
 

Hoe werkt de leugendetector..

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Hoe werkt de leugendetector..

We zullen er naar verwachting nimmer mee te maken krijgen, maar hoe is nu de werking van een leugendetector en is het mogelijk om invloed uit te oefenen. In Nederland wordt niet gewerkt met de leugendetector maar in de Verenigde Staten wordt het apparaat jaarlijks meer dan 1 miljoen keer ingezet.

In een apart kamertje krijg je twee opgeblazen rubberen banden op borst en buik. Om de bovenarm komt de bloeddrukmeter en om de vingertoppen komen de zweetmeters. Via draden ben je verbonden met de computer. Een leugendetector meet geen leugens maar lichamelijke reacties, en dat kan aardig benauwend overkomen. Bij ietwat klamme vingers denkt de leugenlezer al gauw te maken te hebben met leugenachtig gedrag. De vragen die worden gesteld omvatten twee categorieën, n.l. de controle- en relevante vragen. De controlevragen gaan meestal om leugentjes om bestwil en de relevante vragen zijn toegespitst op het daadwerkelijke onderzoek.

Uit grafieken maakt men op dat een onschuldige meestal grote lichamelijke reacties vertoont op de controlevragen en minder op de relevante vragen. Bij de schuldige is het net andersom. Er zijn kleine kansjes om als schuldige een betrouwbare persoonsgrafiek te krijgen. Er zijn schuldigen die zorgden dat ze een sterkere lichamelijke reactie produceerden bij het beantwoorden van de controlevragen. Eén van de trucs was, een punaise in de schoen. Tijdens een controlevraag trapte men met hun teen op de punaise en daardoor ontstonden flinke pieken in de grafiek. Ook andere middelen om invloed uit te oefenen werden gebruikt.

Om de bloeddruk en de hartslag omhoog te krikken beet men ook wel op de binnenkant van de wang, maar ook het aanspannen van de sluitspier werkte doeltreffend om de detector van slag te brengen. Misschien toch handig om bij de volgende reis naar de VS alvast wat punaises in de bagagestoppen. Wil je een cursus liegen tegen de leugendetector gaan volgen, kijk dan op: Klik Hier 

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1773
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
zweetmeter, rechtsspraak