Volg ons via
 
 
 

Ballet ook voor 50-plusser

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.Ballet ook voor 50-plusser

Algemeen wordt aangenomen dat klassiek ballet alleen toegankelijk is voor jonge meisjes. Toch zijn er steeds meer balletscholen die ook cursussen klassiek ballet aanbieden aan volwassenen, zonder leeftijdsgrens. Misschien heb je vroeger op balletles gezeten en zou je dat graag opnieuw gaan doen of mogelijk dat je er altijd aan gedacht hebt maar nog nooit hebt gedaan. Dan is het misschien juist nu de tijd om door te pakken en je op te geven.

Een beetje muzikaal zijn en zin hebben aan bewegen zijn eigenlijk de voornaamste eisen. Klassiek ballet is een goed alternatief voor sport, en het is goed voor de spieren, deze worden langer, sterker en soepeler.Oefeningen die veelvuldig worden gedaan tijdens een balletles zijn onder meer sierlijk en expressief bewegen, houdingverbetering en o.a. grondoefeningen. Belangrijkste is misschien wel het plezier wat je er aan kunt beleven.

Heb je verder geen gewrichts- of spierklachten dan kun je zonder een sportkeuring gaan deelnemen. Heb je last van de enkels, knieën of rug vraag dan eerst even aan de huisarts hoe hij erover denkt. Op sommige balletscholen zijn ook speciale ’ mannenklassen’.   Meer info: www.nbdk.nl

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
1 reactie(s)
Estella Bernhart (Gast)
Geplaatst op 23-05-2019 om 23:28

Waar kan ik ballet dansen als 60 plus?

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3145
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
dansen, balletlessen