Volg ons via
 
 
 

50-plussers wonen liefst thuis

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Vorig jaar is door TNS/NIPO in samenwerking met het tijdschrift Zin een onderzoek gehouden naar wonen en 50-plussers. Zestig procent van deze groep ouderen blijft het liefst wonen in zijn eigen woning. Niet meer dan één op drie lijkt wonen in een seniorenflat of seniorenwijk wel iets.

Slechts tien procent zou (min of meer gedwongen) kiezen voor een verzorgingshuis. Wanneer er extra zorg nodig zou zijn overweegt maar drie procent om bij de kinderen in te gaan wonen. Wel zijn nieuwe woonvormen zoals de woongroep of de kangoeroewoning in trek. De kangoeroewoning is een combinatie van zelfstandig wonen met zorg om de hoek. In Zoetermeer zijn half december zestien van deze kangoeroewoningen (ook wel tandemwoning of mantelzorgwoning genoemd) opgeleverd.

Deze bestaan uit twee zelfstandige woningen, met elkaar verbonden door één gezamenlijke entree. De ene woning kan bewoond worden door de ouderen en de verbonden woning door de kinderen. Op deze wijze is er altijd een stukje extra zorg in de nabijheid. Ook zijn de kangoeroewoningen geschikt voor ouders die een kind hebben met een verstandelijke beperking. Door ieder hun eigen woonruimte te hebben is de privacy gewaarborgd. Toch zou meer dan de helft van de ouderen liever helemaal niet verhuizen omdat ze erg zouden opzien tegen alle rompslomp.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3946
Categorie: 
Wonen & Tuinieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
tandemwoning, 50