Volg ons via
 
 
 

Slapen of wakker liggen

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Slapen of wakker liggen

De één heeft er nimmer problemen mee om in slaap te komen en voor een ander is het een nachtmerrie om weer onder de wol te gaan en de minuten te zien weg tikken.

Is de naastliggende partner de oorzaak van het wakker liggen door gesnurk dan valt er wellicht iets te proberen. De geluiden die de partner maakt ontstaan door een vernauwing tussen de neusgaten en de stembanden. Tips voor de snurkende: Let op je gewicht, dat je niet te zwaar bent. Ga niet op de rug slapen, hoe voorkom je dat? Allereerst draag een pyama, en naai achterop een tennisbal. Rook niet en drink twee uur voor het slapen gaan geen alcohol. Helpt het niet, ga naar een kno-arts.

Tips om te slapen: Zorg voor een vast eet- en slaappatroon. Ga zo mogelijk altijd op dezelfde tijd naar bed en eet drie keer per dag op gezette tijden. Zorg voor een donkere, stille en comfortabele slaapkamer en ga niet eerst lezen of televisie kijken. Neem overdag voldoende beweging en ontspan ’s avonds. Na 20.00 geen alcohol, koffie of een zware maaltijd. Let ’s nachts niet op de wekker, dus draai hem om.

Lukt het nog niet, misschien kun je dan proberen het wereldrecord wakker blijven te verbeteren. Het staat op naam van de Amerikaan Randy McDonald. In 1980 lukte het hem om 18 dagen, 21 uur en 40 minuten wakker te blijven.

Eén troost: ook Vincent van Gogh kon de slaap nooit vatten. Hij sprenkelde altijd kamfer over zijn kussen om in slaap te kunnen komen. Charles Dickens draaide het hoofdeind altijd naar het noorden om in één lijn met de magnetische velden van de aarde te liggen en de uitvinder van de gloeilamp Edison vond slapen jammer van de tijd en sliep nooit meer dan vier uur per nacht.

Albert Einstein had er geen problemen mee en sliep gemiddeld tien uur per nacht.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1524
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
bed, nachtrust, slaapkamer