Volg ons via
 
 
 

Senseo-koffie is veilig

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Wetenschappers van de Wageningen Universiteit en de Vrije Universiteit hadden al eerder vastgesteld dat ongefilterde koffie en koffie uit een percolator ongezond zijn. Men ontdekte in het begin van de jaren negentig dat er bij het koffiezetten twee plantenstoffen vrijkomen die het cholesterolgehalte verhogen met als gevolg een hoger risico op een hartinfarct.

De normale filters houden die stoffen tegen, men wilde nagaan of het dunnere papier van de pads ook veilig genoeg zou zijn. En dat bleek veilig genoeg te zijn, zo staat in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde.


De filterkoffie en de Senseo-koffie bevatten beide evenveel chemische verbindingen cafestol en kahweol. De Turkse koffie waarbij gekookt water direkt op de koffie wordt gegoten, bevat bijna honderd keer zoveel van dezelfde stoffen.

Voor het onderzoek zijn de standaard pads gebruikt van Douwe Egberts, Albert Heyn, Edah en Super de Boer. De onderzoekers waren niet in dienst van bedrijven.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2975
Categorie: 
Eten en Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
cholesterol, hartinfarct, cappuccino