Volg ons via
 
 
 

Onveilig rijden met terreinwagen

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Uit een studie die gepubliceerd wordt in het Britse weekblad New Scientist, staat dat bestuurders van een terreinwagen (SUV) minder veilig rijden dan bestuurders van ’gewone’ auto’s. Het onderzoek, dat werd gehouden in Nieuw-Zeeland, vermeldt dat meer dan de helft van de bestuurders van een SUV, de beide handen niet aan het stuur houden. Eén van de belangrijkste eigenschappen van een veilige en alerte bestuurder.

Waarschijnlijk denken de bestuurders, doordat ze in een grote auto rijden en hoger zitten dan in een gewone auto, dat ze minder risico lopen op een ongeval. Bij een aanrijding tussen een SUV en een voetganger, is de kans op dodelijke afloop voor de voetganger, twee keer zo groot als met een normale auto.

Bestuurders van SUV’s hebben al vaker te kampen gehad met kritiek. De vierwiel-aangedreven auto’s stoten ook de meeste uitlaatgassen uit waar milieuorganisaties veel kritiek op hebben.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1122
Categorie: 
Vervoer
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
hummer, suv, hummer huren, auto huren